26. април 2024.

„Хамилтон може да се повуче“: званично саопштење потреса свет Формуле 1

„Хамилтон може да се повуче“: званично саопштење потреса свет Формуле 1

„Хамилтон може да се повуче”: званично саопштење потреса свет Формуле 1. Да ли је енглески шампион заиста на опроштајном кораку?

Свакако да овај почетак сезоне није прошао онако како су се он и Мерцедес надали. Шансе за освајање осме титуле света су скоро никакве, а у 37. години разлози могу да пропадну.

Последњих месеци се много прича о томе каква би била будућност Луиса Хамилтона у Формули 1 . Разочарење настало у финалу прошле сезоне било је огромно. Пропустити осму светску титулу због лоше вођеног сигурносног аутомобила од стране Раце Дирецтиона је ударац у срце који је тешко сварљив. После недеља помрачења друштвених и медија, „Црни краљ“ је поново у центру пажње, покушавајући да напуни батерије за нови изазов. Потпуно жути шлем, као на почетку и додатни подстицаји да обори последњи рекорд који му недостаје. Луис, међутим, није рачунао на техничке потешкоће новог Мерцедеса , рођеног на погрешан начин и веома далеко од Фераријаи Ред Бул. Недостатак учинка који га је практично искључио из борбе за победу у ова прва четири кола сезоне. Расел се такође показао као бољи за аутомобил и за сада је чврсто испред њега. Борба за резервне позиције није циљ енглеског возача и то утиче и на његово расположење.

„Хамилтон може да се повуче“: речи Герхарда Бергера задивљују навијаче енглеског возача

По мишљењу великог бившег из Формуле 1 као што је Герхард Бергер , ове потешкоће да буде конкурентан могле би да гурну Хамилтона чак и ка пензији. Бивши возач Ферарија и Мекларена , између осталих, изнео је своје мишљење немачком листу Спеедвеек .

„Титула која му је измакла из руку против Макса Верстапена прошле године била је можда његова последња шанса да постане осмоструки светски шампион. Ако аутомобил не проради ове и 2023. године, његова каријера би могла да се заврши . Затим додаје: „После толико трка у којима је био тако доминантан, могу да замислим да у оваквој ситуацији изгуби вољу. Коначно, чињеница да је Џорџ Расел био бржи од њега на старту сезоне ће га ускоро учинити нервозним . Укратко, једина нада за његове фанове да га поново виде у Циркусу је да ће Мерцедес решити њихове проблеме и вратити се у борбу за победу.