17. април 2024.

Ливерпул убедљив против Паласа, Саутемптон одолео „грађанима“

Фудбалери Ливерпула савладали су Кристал Палас са 3:0, у утакмици петог кола Премијер лиге и преузели чело табеле. Манчестер сити на свом терену одиграо без голова са Саутемптоном. У гостима тријумфе забележили Арсенал, Вотфорд и Брентфорд.

Ливерпул у последње време бележи добре резултате против Кристал Паласа, а тако је било и на „Енфилду“, у утакмици петог кола Премијер лиге – 3:0. „Црвени“ су забележили убедљив тријумф, али резултат не показује колико је било тешко екипи Јиргена Клопа да дође до нова три бода. Заха је већ на старту меча погодио стативу, а теренску иницијативу домаћих у већем делу првог дела крунисао је Садио Мане, који је искористио одбитак после одбране Гуаите и спровео лопту у мрежу.

Палас је у другом делу био равноправан ривал, али су голове постизали „црвени“. Прво је Салах у 78. минуту обезбедио тријумф, да би резервиста Кејта у 90. поставио коначан резултат. За разлику од Ливерпула, Манчестер сити није успео да пробије бедем Саутемптона, па је меч на „Етихаду“ завршен без голова. Екипа Пепа Гвардиоле упутила је само један ударац у гол противника и то у самом финишу меча, па се може рећи да су „свеци“ заслужено откинули бод једном од кандидата за титулу.

У преостале три одигране утакмице, гости су били расположени и однели три победе. Арсенал је, после катастрофалног старта, везао и другу победу, поново минималним резултатом, а три бода у Барнлију донео је Мартин Одегор поготком у 30. минуту. Вотфорд је лако узашао на крај са Норичем и славио победу од 3:1. Денис и Сар два пута били су стрелци за госте, док је једини гол за „канаринце“ постигао Тему Пуки.

У првој утакмици дана, Брентфорд је головима Тонија и Мбуема савладао екипу Вулвса, такође на гостовању. У последњем мечу суботњег програма, Астон Вила је на свом терену убедљиво савладала Евертон 3:0.