19. април 2024.

Уефин идеални тим године: Бајерн, плус Меси и Роналдо

Фудбалери европског шампиона Бајерна доминирају у избору за најбољи тим 2020. године, а своје место и даље имају Кристијано Роналдо и Лионел Меси, саопштено је из Европске фудбалске уније.

Скоро шест милиона навијача узело је учешће у гласању на сајту УЕФА, а по њиховом избору у тиму идеалних 11 играча највише је фудбалера Бајерна. Голман Бајерна Мануел Нојер предводи састав идеалног тима који чине Џошуа Кимих (Бајерн), Серхио Рамос (Реал Мадрид), Вирџил Ван Дајк (Ливерпул), Алфонсо Дејвис (Бајерн), Кевин де Брујне (Манчестер Сити), Тијаго Алкантара (Бајерн/Ливерпул), Лионел Меси (Барселона), Кристијано Роналдо (Јувентус), Роберт Левандовски (Бајерн), Нејмар (Пари Сен Жермен).

Европска фудбалска унија је средином новембра објавила листу од 50 играча, који су били кандидати за тим године, а међу њима није било ни једног нашег интернационалца. На листи су била петорица голмана, као и по 15 дефанзиваца, везиста и нападача, а највише кандидата било је из редова првака Европе и Шпаније, Реал Мадрида – чак 11, али је избору навијача Бајерн однео победу.